Monday, January 3, 2011

Bagaimana Menjana Income Sampingan Dengan Internet


buat duit online, tak perlu kerja, pendapatan sampingan..
Bagaimana Menjana Income Sampingan Dengan Internet

Salam sahabat,

Sepatut di zaman semakin maju ini, hidup manusia lebih aman dan senang. Namun sebaliknya berlaku, ramai orang semakin susah hidupnya. ! Pelik juga kan?

Apa nak dipelikkan…sebabnya adalah:

Kerja makin susah nak dapat…
Gaji tak naik-naik…
Hutang kad kredit makin bertambah…
Nak makan pun kena catu, sebab harga barang asyik naik je..
Orang lain beli itu, kita beli itu juga..taknak kalah..
Dan bermacam-macam lagilah…

Adakah anda hadapi masalah seperti di atas? Jika ya… apakah usaha anda untuk keluar dari masalah tu?

Pinjam dengan bank? – nak cari nahas? Dah susah nak hutang lagi..
Buat kerja tambahan? – duit memang bertambah, tapi masa, tenaga banyak dihabiskan..
Berniaga sampingan? Buka kedai, gerai? Ada modal banyak ke? Ada masa ke? Larat ke…
Main saham? Pandai ke main saham?...Tinggi risikonya..

Semuanya beririsiko untuk dilakukan. Jadi apa yang harus dilakukan? Jawapannya adalah…

“Dengan Melakukan Bisnes Internet”

Ya, ramai orang kata senang buat duit di internet ni. Memang benar! Semudah ABC jika anda tahu cara yang sebenarnya. Tapi anda pasti fikir yang bisnes internet ini:

“Aku ni bukan tahu IT-IT ni, bagaimana pula nak mulakannya..”
“Aku mana ada modal nak mula. Mesti pakai modal besar ni..”
“ Aku mana ada masa sangat..siang kerja, malam dengan family..tiada masa lah..”
“Betul ke bisnes internet ni? Boleh dapat duit ke?”
“ Nak bisnes internet ni kena ada produk, aku mana ada produk?”
“ Takutlah! Kalau tak dapat hasil camne ye…”
“ Tak tahulah nak buat promosi ni..cam susah je.”
“ Halal ke bisnes internet ni?”
“Kalau dah buat bisnes ni, mesti pening kepala uruskan pembeli..tak sangguplah!”
Dan bermacam-macam lagi yang terfikir dalam fikiran anda.

Bagaimana? Sekurang-kurangnya pasti salah satu dari persoalan berikut terfikir oleh anda.

Itulah penghalang bagi anda untuk memulakan bisnes internet ni, atau kata mudahnya – buat duit online. Ditambah lagi dengan wujudnya skim-skim cepat kaya di internet dan seperti biasa, kata-kata pelemah semangat dari keluarga atau rakan-rakan…

"Tapi kini, anda boleh mulakan jana duit online sekarang juga.."

Ya, anda boleh mulakannya sekarang tanpa bersusah payah seperti saya. Anda:

tak perlu miliki produk sendiri
tak perlu ketahui mendalam berkenaan IT. Cukup tahu guna word, buka internet..
Tak perlu modal pun boleh. Modal yang penting adalah ILMU.
Tak perlu masa yang lama. 1 jam -4 jam sehari dah memadai. Dan anda boleh terus bekerja seperti biasa..
Tak perlu uruskan pembeli. Tak percaya?
100% ianya tak salah di sisi agama dan udang-undang
Tak perlu cari-cari orang bawahan. Ini bukannya MLM!
Anda juga boleh jana income dengan pelbagai produk. Bukannya produk anda, tapi produk orang lain. Dan banyak lagi..Yang penting ianya amat memudahkan anda.

"Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate"

Ya, dengan pemasaran affiliate. Anda pernah dengar? Tak pernah? Nak sebut pun susah? Bunyi macam Alien je…

Tidak mengapa, saya faham. Saya terangkan buat anda..


Sebenarnya, affiliate ini adalah cara bisnes di internet yang paling memudahkan. Anda boleh menyertainya tanpa mengeluarkan sesen pun. Affiliate ini terbahagi kepada tiga yang utama iaitu affiliate berdasarkan downloader (PPL) dan juga affiliate berdasarkan jualan (PPS) dan juga affiliate berdasarkan klik (PPC).
1. Pay-Per-Sale – PPS (Dibayar berdasarkan jualan)
2. Pay-Per-Lead – PPL (dibayar berdasarkan download)
3. Pay-Per-Click (Dibayar berdasarkan klik)

Pay-Per-Sale(PPS) –
Anda promosikan mana-mana produk yang ada di internet. Jika ada orang beli, anda dapat komisyennya. Anda boleh promosi buku ke, software ke, seminar ke, ebook ke, barang fizikal ke..Ada orang beli, anda dapat komisyen. Anda boleh lihat, laman web Amazon yang menjual buku ada memasang affiliate pada webnya. Jika anda promosikan buku tu pada rakan anda yang memang mencari-cari buku tu, anda berjaya dapat komsiyen. Banyak lagi peniaga-peniaga di internet yang sediakan affiliate ini.

Pay-Per-Lead (PPl) -
Anda menyebarkan/mempromosikan laporan @ ebook free/software/risalah di internet, anda dapat komisyen. Ada orang download hasil promosi anda, anda dapat duit. Ini paling mudah. Orang download, anda dapat duit…
Pay-Per-Click (PPC) -
Orang klik je link promosi anda, anda dapat komisyen? Biar betul? Ya, anda akan terima komisyen hasil klik pelawat pada link anda promosikan.

"Affiliate sebenarnya adalah..."

Affiliate adalah salah satu cara menjana pendapatan di internet yang paling mudah. Anda boleh menyertainya tanpa mengeluarkan sesen pun. Affiliate adalah satu sistem yang dipasang oleh pemilik laman web penjual yang merekrut agen-agen promoter untuk mempromosikan produk mereka.

Pendaftaran affiliate ini biasanya adalah percuma dan sesiapapun boleh menyertainya. Anda akan mendaftar sebagai agen affiliate dan mempromosikan produk penjual tadi di internet.

Selepas anda mendaftar sebagai agen affiliate, anda akan diberikan link affiliate anda (link id anda). Anda perlu menggunakan link tersebut untuk melakukan promosi. Hasil daripada promosi anda, anda akan diberi komisyen jika ada yang membeli daripada link affiliate anda.

"Bagaimana untuk mendapatkan komisyen?"

Mudah sahaja, anda lakukan promosi – pelanggan beli – tuan punya produk akan beri komisyen. Semudah ABC.. Jumlah komisyen ditentukan oleh si penjual produk. Biasanya di antara 30% hingga 75%. Malah ada yang menawarkan sehingga 100%.

Lumayan bukan? Katakanlah produk tersebut berharga RM100. Komisyen yang ditawarkan ialah 50%. Anda untung RM50 setiap kali anda berjaya menjual produk tersebut!

Jadi anda tidak perlu pening kepala!

Tugas mudah anda hanyalah promosi, promosi dan promosi!

"Ya, semudah A-B-C dapat duit! Betul ke?…"


Wah! Mudahnya dapat duit dengan affiliate ni…Anda pasti berkata sedemikian!

Ya, memang mudah menjana income di internet ini iaitu dengan affiliate. Tapi anda perlu tahu teknik yang sebenarnya dalam pemasaran affiliate ini. Kebanyakan KESILAPAN-KESILAPAN yang dilakukan oleh agen-agen affiliate ini adalah:

Tak tahu produk tersebut berkualiti atau tidak

Membazirkan wang yang banyak bagi promosi..

Gunakan berbagai-bagai teknik promosi, tapi hasilnya tidak seberapa…

Promosi pada sasaran tak tepat..

Tidak tahu teknik buat kerja hanya sekali, hasilnya berkali-kali ganda..

Tidak merancang! “Gagal Merancang, Merancang Untuk Gagal!”

Sertai banyak program affiliate dalam satu-satu masa! Bukan tak boleh, tapi kena tahu strateginya..

Buat promosi tapi dianggap SPAMMER..kesian:(

Berjam-jam sehari buat promosi. Padahal, boleh buat sekejap je…

Dan bermacam-macam lagi masalah yang dialami oleh agen-agen affiliate..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My widget | Bookmark | Share

Marketing Blogroll Center

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Blog Archive

 

Copyright 2011 Iban4u My theme by Timberland, J.

hit me

Total Pageviews

Disclaimer

This blog does not host any of the files mentioned on this blog. This blog only points out to various links on the Internet that already exist and some of them are uploaded by other websites or users there. If you have any clarifications to be made or If you find any contents in this site which you think can be offensive contact me & the content will be removed or modified accordingly.

Visitor

hit counter account login page
Get a free hit counter today!
get this

analyzer

SEO Stats powered by MyPagerank.Net