Monday, February 28, 2011

Dapatkan panduan pemasaran forum

0 comments
Mungkin sebelum ini anda agak aktif menyertai perbincangan-perbincangan yang diadakan di beberapa buah forum, mungkin untuk kerja anda, mungkin juga sekadar suka-suka. Tetapi tahukah anda ramai pemilik produk yang berjaya melancarkan produk penting mereka setelah menyertai forum pemasaran Internet?

Jadi apakah rahsia sebenar untuk mencapai kejayaan seperti itu?



Panduan Forum Marketing akan mendedahkan kenapa Forum merupakan tempat terbaik untuk anda membina nama dan reputasi yang diperlukan untuk bisnes anda – sekaligus membuat jualan hebat!

Panduan ini akan memberikan 100% faedah dan keuntungan kepada anda walaupun anda masih belum memiliki perniagaan sendiri.

Lebih lanjut KLIK SINI

Thursday, February 24, 2011

Panduan menjual online

0 comments
Dapat kan rahsia menjual online dan menjana pendapatan lumayan.

Monday, February 7, 2011

peribahasa Karam Singh Walia

0 comments
Di Antara beberapa peribahasa Karam Singh Walia yang Gua rasa memang ada kelas tersendiri.Korang baca mesti tergelak punya, tu pasal gua bagi 5 star tok mamat ni.Nama pun karam..Haha.

1. Kemana tumpahnya kuah, kalau tidak ke bawah.

2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan.

3. Tiada rotan, pelempang berguna juga.

4. Biar lambat, asalkan tak cepat.

5. Biar putih tulang, jangan kuning gigi.

6. Di mana ada gula, di situ adalah gula-gula.

7. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar.

8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock.

9. Secupak takkan jadi 18 cupak.

10.Gajah mati meninggalkan gading, udang harimau mati
meninggalkan kulit, manusia mati meninggal dunia.

11.Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula makanan di
dalam mulut.

12. Harapkan pagar, pagar tidak boleh diharap.

13. Alang-alang mandi, biar guna sabun.

14. Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras.

15. Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun.

16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang bisu.

17. Hidup segan, mati di tanam.

18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa.

19. Lembu punya susu cap teko dapat nama.

20. Sehari selambar benang, lama-lama benang habis.

21.Jika kail panjang sejengkal, beli le yang panjang sikit kalau
nak ngail di laut.
(beli la pukat tunda lagi baik)

22. Hendak seribu daya, tak hendak tak apa.

23. Membujur lalu melintang pukang.

24.Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri,
lebih baik hari tak hujan.

25. Sebab pul ut santan binasa, sebab mulut habis pulut.

26. Kecil-kecil cili padi, kecil lagi biji cili.

27.Kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi boleh blah !!

Tingkatkan page rank blog

0 comments
Tahukah Anda apa itu Press Release? ianya berupa pengumuman atau pemberitahuan tentang kewujudan blog anda, Sebahagian besar laman web Press Release ini membenarkan anda memasukkan URL dan seterusnya URL tersebut akan bersifat seperti backlink untuk website anda. Namun, Press Release ini tidak mudah untuk didapati secara percuma dan kebanyakannya adalah berbayar. Antara laman Press Release adalah seperti;-
  1. http://www.prweb.com/ (PR7)
  2. http://www.free-press-release.com/ (PR5)
  3. http://www.webwire.com/ (PR3)

tingkatkan traffik dengan forum

0 comments
Jika anda aktif di forum, link yang anda dapat dari forum tersebut amatlah berkuasa sekali. Namun, apa yang penting untuk mendapatkan populariti yang baik, kita hendaklah mendapatkannya dari website yang kualiti dengan PR yang tinggi. Antara forum yang mempunyai PR tinggi termasuklah:-
  1. www.xing.com (PR8)
  2. www.joomlapolis.com(PR6)
  3. www.winamp.com(PR8)
dan banyak lagi.

sumber asal : www.bisnes.digital-pages

tingkatkan traffik | tingkatkan blog populariti

0 comments
Pada masa ini ada terlalu banyak laman Directori yang kita boleh daftarkan samaada berbayar atau pun percuma. Namun tak semua laman directori itu bagus untuk kita daftarkan blog kita. Yang paling utama, kita perlu mengetahui Page Rank (PR) bagi directori tersebut, dengan PR yang tinggi, secara tak langsung website kita mendapat link dari website yang berkualiti seterusnya menguatkan populariti website kita. Antara Laman Directori yang mempunyai nama besar seperti DMOZ, Yahoo directori dan byk lagi seperti yang tercatat di blog ini. Sila lihat di Avertisement Widget. Anda juga boleh mendapatkan bantuan google utk mencari directory percuma ini dengan menggunakan kata kunci “free web directory”.
Antara Laman Directory yang popular (PR7 ke atas)
  1. http://www.dmoz.org/ (PR8)
  2. http://boingboing.net/suggest.html (PR8)
  3. http://infomine.ucr.edu/contact/suggest.shtml (PR7)
  4. http://www.ru/eng/index.add.php4 (PR7)
  5. http://www.nationmultimedia.com/webdir/ (PR7)
sumber asal : www.bisnes.digital-pages

5 Important Online Tools For SEO

0 comments
5 Important Online Tools For SEO

source : belajar seo.com

SEO is very important part of blogging and all the bloggers will have to give importance to SEO to get blog profitable and improved. Every blogger need to have a SEO guidelines and if you are unaware of SEO significantly you’ll be able to also consider getting SEO service for your weblog. You need to keep an eye on all of the important aspects of SEO and be sure that all your links work effective.

The following are 5 important online tools for SEO. It will help you to track all the important factors of SEO. These 5 important online tools for SEO are totally free and speedy to use.

1. Quarkbase:

This is one of the most popular SEO tools. Quarkbase provides you all the important data about any web site which include the website traffic, popularity in terms of social media, which are the most popular posts of the website and many more important features. So when you wish to gather all the important information about your or competitor’s website then Quarkbase is designed for you.

2. Majestic SEO:

This may be a simple yet useful tool. We all know that backlinks have a vital role in SEO of any website and Majestic SEO helps you to monitor the backlinks of website that too quickly and easily. It offers you an organized report consisting of which kind and how many inbound links your website is generating like edu, gov, nofollow, redirects etc.

3. W3C Linkchecker:

It is commonly suggested that your web page should not contain any broken links because it repeals both readers along with search engines like google. Therefore it is best to keep a record that your site don’t have any broken links. W3C link checker allows you to check the broken links of your webpage that too for free.

4. Online webcheck:

OnlineWebCheck services check for Html document problems of your websites which can affect your search engine ranking. It offers you fast report on your HTML or XHTML problems of your website and do provide a brief solution for same.

5. Keyword Density Checker:

Keyword Density Checker tool by iWebtool allows you to check out the keywords show up on your website or you may also keep spy on your competitor’s webpage. iWebtools do offer other helpful tools aside from keyword density checker like Google Banned Checker, Google PR Prediction, Multi-Rank Checker and more valuable SEO tools.

10 Important Terms In SEO World

0 comments
10 Important Terms In SEO World

If you own a website or blog, or even if you work with anything corresponding to the internet, you’ll undoubtedly want to understand a bit concerning search engine optimization (SEO). An excellent strategy to get started may be to acquaint your self while using most common terms of the trade, and beneath you’ll find 10 important terms in SEO world. For those who may have learned Search engine optimization, think about this post again as a refresher! :mrgreen:

1. SEM: Stands for Search Engine Marketing, and as the name means that it involves marketing services or anything via search engines like google. SEM is separated into two major pillars: Search engine optimization and Ppc. Seo is short for Search Engine Optimization, and it’s the technique of optimizing web sites to build their webpages appear on the organic search results. PPC stands for Pay-Per-Click, and it’s the practice of buying clicks coming from search engines. The clicks result from sponsored links in the SERP (Search Engine Result Pages).

2. Backlink: Equally known as inlink or merely link, it’s an hyperlink on yet another site pointing back to your actual blog. Backlinks are important for Seo because they impact straight the Pagerank of any internet page, impacting on its SERP.

3. PageRank: PageRank is an algorithm that Google utilizes to estimate the relative important of pages across the internet. The basic thought behind the algorithm is the reality that a link from page A to page B can be noticed as a vote of trust from page A to page B. The greater the quantity of links (weighted to their value) to a page, for that reason, the higher the probability that such page is important.

4. Linkbait: A linkbait is a piece of web content material published on a internet site or blog using the aim of attracting as many backlinks as doable (so that you can improve one’s search rankings). Typically it’s a written piece, but it may also be a video, a picture, a quiz or anything else. A classic example of linkbait are the “Top 10? lists that have a tendency to grow to be well-known on social bookmarking internet sites.

5. Link farm. A link farm is really a group of websites where each internet site hyperlinks to each other site, using the purpose of artificially increasing the PageRank of all the websites within the farm. This practice was successful within the early days of search engines like google, but today they’re seeing as a spamming technique (and thus can get you penalized).

6. Anchor text: The anchor text of a backlink will be the text that’s clickable on the internet page. Having keyword rich anchor texts support with Search engine optimization since Google will associate these search phrases using the content material of one’s website. In the event you have a weight loss blog, for instance, it would help your search rankings if some of the backlinks had “weight loss” as their anchor texts.

7. NoFollow: The nofollow is often a link attribute utilized by internet site owners to signal to Google that they do not endorse the web site they are linking to. This can come about either when the link is produced by the users themselves (e.g., blog comments), or when the link was paid for (e.g., sponsors and advertisers). When Google sees the nofollow attribute it’s going to basically not count that link for the PageRank and search algorithms.

8. Link Sculpting: By using the nofollow attribute strategically webmasters were ready to channel the flow of PageRank within their websites, thus growing the search rankings of desired pages. This practice is no longer successful as Google recently alter how it handles the nofollow attribute.

9. Title Tag: The title tag is literally the title of a web page, and it is one of the most important factors inside Google’s search algorithm. Ideally your title tag must be distinctive and include the major keywords of the page. It is possible to see the title tag of any web page on top of the browser while navigating it.

10. Meta Tags: Like the title tag, meta tags are used to give search engines like google a lot more data regarding the content material of the pages. The meta tags are placed inside the HEAD section of one’s HTML code, and thus aren’t visible to human visitors.

And that’s all the 10 important terms in SEO world I mean.

Tempat menarik di sabah

0 comments
1. Pusat Pemulihan Orang Utan Sepilok



2. lembah danum

3. Lok kawi


Gambar Utan paradise

0 comments
Gambar- gambar utan paradise yang menarik.


Utan Paradise

0 comments
Utan paradise adalah tempat saya menjalankan kajian tentang serangga kumbang.
dibawah adalah gambar yang berkaitan dengan utan paradise.


Perangkap cahaya | kajian serangga

0 comments
Perangkap cahaya adalah satu kaedah untuk menangkap serangga seperti serangga kumbang, kupu2 atau rama2, cicada, lebah penyengat dan banyak lagi serangga. Hal ini kerana serangga amat tertarik kepada cahaya pada waktu malam..berikut adalah merupakan perangkap cahaya yang saya buat sendiri dengan sedikit pengubahsuaian..

perangkap cahaya
perangkap cahaya siap dipasang.


perangkap cahaya

Perangkap cahaya pada jam 7..

faktor kepupusan haiwan | gambar kekejaman manusia terhadap haiwan

0 comments
ni adalah telur penyu yang dijual dipasaran..sumber: google image






haiwan comel atau pelik | cinta haiwan

0 comments
Mari kite lihat gambar-gambar haiwan ciptaan Allah yang ajaib di tempat kite tapi adalah haiwan yang normal "well known" di tempat asalnye..


Antara haiwan yang sangat comel. Kalau boleh nak bela je.. hehe. Macam Mickey Mouse pun ade kan.. Spesis haiwan Langka yang dijumpai di gurun kering-dingin di wilayah Mongolia.


"Matamata Turtle".. Spesis kura-kura tapi kurang hensem sikit. Spesis ni membiak ni daerah Rawa-rawa di Matamata New Zealand . Haiwan yang pelik sekali dengan nama tempat turut serta join sebagai name yang pelik..



"Saiga Antelope", antara haiwan yang semakin pupus. Lokasi UNKNOWN.. Dari sumber-sumber yang dijumpai, mereka mengatakan populasi haiwan ini hanye tinggal kire-kire 50 ribu saje lagi..



Ni lagi satu makhluk Allah yang agak comel. Spesis tikus dan diberi name "Gajah Tikus". Membiak dengan banyaknye di Afrika Selatan. Diorang jugak membiak dengan sangat cepat. Dari ape yang saye perhatikan, diorang ni agak bersih.. kire ok la kalau nak bela pun..


"Long-billed Echidna" sejenis haiwan yang membiak di Papua New Guinea . Sejenis mamalia yang x sesuai nak bela sebab die ni banyak songeh sikit. Nak makan pun, kene yang fresh. Makhluk ni juga merupakan makhluk yang dianggap sebagai haiwan yang normal di sane.. Cume kite je yang akan rase heran sebab tkde kat Malaysia..


"Pink Fairy Armadillo" adalah sejenis haiwan yang membiak di Argentina. Die mkan semut dan larva.. Nak bela? Ntah lah, tk tau sesuai ke tak.. 


"Patagonian Cavy" tikus besar, macam keldai pun ade.. Macam arnab pun ade.. Tinggal di kawasan kering di Argentina . Yang ni nak bela ok la kot. Tapi jangan letak dalam aquarium pulak k? Letak dalam reban ok..


Spesis ape ntah..kurang pasti tapi gaya macam spesis kura-kura.. Berbadan lembut dan beratnya sekitar 50kg.. Sesuai di letakkan di dalam aquarium kalau nak bela..


Cak! Ape tengok-tengok.. kate "Star Nosed Mole" kepada korang.. hehe. Spesis haiwan yang tinggal di kawasan lembab di belakang rumah korang. X caye? Try la cek.. nanti-nanti jumpe la tu.. hurmm.. cube korang teka mane satu matee die.. aku pun kurang pasti nih..


sumber asal : coppy paste dari : rahim-hashim.blogspot

senarai haiwan terancam kepupusan | endangered species

0 comments
1. ikan paus

2. badak sumatera
WWF, Jabatan Hidupan Liar Sabah rakam gambar spesies haiwan diancam kepupusan akibat penerokaan hutan dan pemburuan secara haram

2 kongkang

4. penyu belimbing 

5. harimau belang

6. koala

7. panda

8.pangolin | tengiling

9. beruang kutub


10. poster


peta sarikei

0 comments

map of sarawak malaysia

0 comments
sarawak map
sarawak map | peta sarawak
map sarawak

Peta sarawak malaysia

0 comments
Peta-peta sarawak..Pilihan raya..
peta sarawak
map sarawak

peta sarawak

5 basic seo tips

0 comments
Hello,

Just a quick post to help improve your websites ranking in the search engines,
below I've jotted down 5 basic seo tips that are often overlooked by many websites
owners.

Check your website and make sure you doing these few simple steps for best results
within the serps.

1) Ensure your website page titles state what you do or what you provide, it should
contain the first few words a customer would type into a search engine (keywords)
when looking for your product or service. Create a unique title for every page in your
website.

Good Page Title "Healthy Treats For Kids"
Bad Page Title "The Sweet Shop"


2) Your website pages meta description should be a short snippet of what your website
or page is about, it's best used as a call to action (encourage people to click your link)
combined with your relevant keywords, try to keep it no more than two lines long.

Good Description "Healthy Snacks and Treats. For Kids of All Ages. Try these ideas, or
use them as a starting point for your kids to invent their own healthy food..."

Bad Description "We wouldn't let our kids eat sugar straight from the sugar bowl. But
we tend not to think about the sugar ... Healthy snacks for kids - fact or fiction ..."


3) At the top most part of your websites body you should have a heading in most
cases it should be very similar to your page title. It's best formatted within the html using
the correct heading tag

Heading Here

, you can also you h2, h3, h4 and so
on to show sub headings on your page.


4) Often overlooked is the webpages filename, instead of saving your page a frontpage.html
or page.html try using a keyword phrase in the file name such as treats-for-kids.html seperate
each word with a hyphen - Note don't rename your index.html, index.htm , index.php or any
other file called index as a keyword.


5) Add an alt text description to each of your websites main images (not the formatting / nav images)
just a few words for each image helps the search engines understand what the image is,
you can also save these images using keywords in the same way as the page filename.
so instead of image1.gif you could have healthy-choco-treat.gif

Okay, that's me done for today. I know it's basic and you probably have most if not all these
items covered but I'm sure it will help some people.


Sunday, February 6, 2011

cara uji blog anda

0 comments
Kepada semua blogger kat sini. Cuba-cubalah uji blog anda di http://validator.w3.org/.

Caranya:
1. Buat satu post kosong. Kat title tulis nih: Post Nothing Test/ Ujian Post Kosong
2. Dapatkan permalink nye cth: http://falatok.com/?p=331
3. Pergi ke website nie: http://validator.w3.org/ dan paste permalink tadi
4. Kemudian klik "Check"
5. Cuba betulkan kalau anda mahir dalam HTML/PHP kod yg berkaitan.
6. Selepas betulkan cuba klik "Revalidate"
7. Ulang 5-6 sampai anda puas hati dengan keputusan yang diberikan.

Untuk contoh, boleh cuba tengok kat sini: http://falatok.com/?p=361 atau Result (validator.w3.org).

Selamat mencuba, Untuk pertanyaan sila komen kat bawah... 


copy paste dati gengblogger

Cara Dapatkan Trafik ke Blog Anda

0 comments
Cara Dapatkan Trafik ke Blog Anda

1. Tinggalkan komen2 di blog . Pastikan juga komen anda itu relevan dengan tajuk blog , kalau tidak anda akan ditakrifkan spammer.

2. Trackback - trackback/linkback adalah link di post yang kita buat kepada blog yang lebih berkualiti/ lebih tinggi PR. Kalau buat trackback ke blog WordPress, trackback berlaku dengan sendirinya.

3. Link Exchange - Kalau boleh dapatkan blog yang ranking tinggi dan dikenali.

4. Twitter - Sesiapa yang menggunakan Twitter sudah membuktikannya.

5. Sosial Bookmarking - GengBlogger, Delicious ,Digg , Imcurtain, Project Petaling Street

Step menjadikan blog populer

0 comments
Beberapa step mudah untuk menjadi blogger yang popular, stabil dan punya personaliti tersendiri.

1- Mulakan dari blog sendiri

Kenali sasaran trafik yang diingini.

1 - Post entri secara tetap - sehari 1 atau 2.

2 - Kenal hari dan waktu yang tepat - entri yang lebih memerlukan perbincangan elok dipost pada hari Rabu atau Khamis.  Hujung minggu, post entri yang lebih santai.  Masa yang lebih sesuai adalah selepas jam 10 pagi atau 8 malam.

3- Guna template yang tidak berat.  Kalau itu adalah blog semata-mata untuk peribadi , buatlah apa saja tetapi jika memang mengharapkan kedatangan pengunjung, berhati-hati dengan loading time .  Kaji apa yang diperlukan oleh seorang pengunjung blog.  Entri yang bagus atau sidebar yang sarat dengan maklumat tidak digunakan oleh mereka.

Guna beberapa tool untuk mengenal loading time/ saiz blog

javascript:nicTemp();

atau

javascript:nicTemp();

 
5 - Tak perlu menulis panjang-panjang.  Orang yang singgah ke blog kita bukan nak baca keseluruhan isi, mereka hanya datang bertandang dan meneruskan blogwalking. 

6 -  Jangan gunakan  Word verification untuk setting komen.  Bagi manusia, captcha adalah satu benda yang sukar dibaca, dan leceh untuk ditaip.   Pergi Dashboard > Setting > Comments >  Show word verification for comments? > tick No > Save

saya terlupa nak bagitahu satu step penting

Ping entri terbaru ( untuk Blogspot ) - wordpress ada fungsi automatik ping.

1 - http://pingomatic.com/
2-  http://www.pingmyblog.com/
3- http://pingler.com/

Tujuan ping adalah untuk mudah diindex  oleh carian di search engine.

p/s - kalau ingat lagi,  sy update

panduan dapat traffik tinggi ka blog

0 comments
Selepas mempunyai blog , mulalah menulis.
Gunakan bahasa dan ejaan yang betul, tidak kisah bahasa apa yang anda  gunakan sebagai medium perantara antara anda dan pengunjung.

Mana satu katakunci yang anda taip bila mengoogle ?
�sy syg awk� atau �saya sayang awak�

Jika anda menulis diari peribadi dan untuk syok sendiri, tulislah bahasa alien apa pun tetapi sekiranya anda ingin mendapat trafik dari search engine dan mempunyai komuniti yang berkembang, gunalah ejaan yang betul.

Selepas itu daftar blog anda di search engine

1- google - http://www.google.com/addurl/
2- yahoo - https://siteexplorer.search.yahoo.com/submit
3- bing - http://www.bing.com/docs/submit.aspx?FORM=WSDD2


Kemudian mulalah melawat jiran tetangga. Jangan terlalu ghairah mengexplorasi diri di setiap blog sehingga anda kelihatan seperti spammer. Persahabatan perlu dibina, tak akan muncul dalam sehari dua tak akan datang tanpa di cari, tak akan dapat tanpa MEMBERI! Membina perhubungan adalah seni pengurusan yang memerlukan sistem pentadbiran yang kemas iaitu pentadbiran peribadi yang baik. Kita belajar menguruskan ego seseorang, keperluan emosi , psikologi dan sosial teman berkenaan. Bila teman sekeliling kita merasa segar, bertenaga dan selesa dengan apa yang kita lakukan, barulah kita mendapat tindakbalas yang baik.

Untuk itu cipta blog yang dapat memenuhi setiap situasi kerana blogger yang ingin kita kenali adalah manusia yang sentiasa alami perubahan pemikiran, citarasa dan keinginan.

Anda kenal blog anda dan pelawat blog sama ada ianya organic traffic atau pun unique visitors? Anda tahu ranking  blog anda di alexa.com atau punGoogle PageRank ( PR ) ?

Sebelum melangkah lebih jauh lagi di dalam komuniti, kita perlu kenal contents blog sendiri dan sasaran yang ingin dicapai. Bina blog dengan identiri yang tersendiri. Bila kita dah ada tagline dan mula dikenali di alam cyber, secara tak langsung trafik akan datang. Cuba dapatkan backlink dari blog yang lebih tinggi rankingnya.

Kalau blog anda PR1 dan datang ke blog PR4, minta untuk dilink � itu cara tidak manis. Cara yang lebih berhemah adalah anda link dulu blog tersebut dan hubungi pemilik blog memberitahu anda telah link blog beliau atau kebiasaanya pemilik blog  mempunyai sitemeter yang dapat mengesan link yang datang ke blog mereka.


Kita memberi sebelum menerima kerana dia blog yang mempunyai PR lebih tinggi dari blog kita tidak mempunyai apa-apa faedah pun dari link tersebut sedangkan kita yang tidak punya PR mengharapkan dilink oleh mereka supaya PR blog kita juga meningkat.

15 Komuniti blogger

0 comments

Cek backlink anda

0 comments
backlink checker

Berikut merupakan tool yang boleh digunakan untuk mengetahui backlink blog kita..

Iwebtool

Backlinkwatch

Domain Pop

Saturday, February 5, 2011

Download video youtube

0 comments

Aram meh download video lagu iban ari youtube..
muatturun video iban ari youtube



Download youtube Video

My blog | iban4u

0 comments
Iban2u |
JOMshare.com |
Kaban2a |

5 Free Ways to Market Your Blog

0 comments
It’s no secret that the ailing economy has hit everyone, even us bloggers who depend so heavily on Google Adsense and page impressions. It’s become increasingly harder to grow and maintain those high page views, while also competing with other bloggers in your niche.
As a blogger you don’t want to pay a high rate to advertise your blog and risk not getting a return on your investment; nor do you want to do an adwords campaign. You want quick, easy and free ideas for marketing your blog.

Lucky you! Here are five free ways to promote your blog.

1. Social Networking. In the web 2.0 times we currently live in, this may seem like a dead giveaway, yet many bloggers don’t take full advantage of it. Make sure you use the social networks and take advantage of the sites that are most advantageous to you. Create aFacebook fan page, develop a fan base on Twitter and promote your blog on these social outlets.
2. Article Submission. Similar to social networking, article submission is another way to get your blog in front of more eyes. Stumbleupon appears to be the best place for submitting blog posts, but other good submission sites include Digg, Sphinn and Mixx. This also has SEO value by building links.
3. Guest and sponsored posting. This can have a couple different benefits for your blog. By having guests posts, the guest often promotes their posts, and therefore your blog, through their different networks. Depending on the authority and size of your blog, you can often charge a rate for sponsored posts.
4. Optimize your content. You should check your search engine rankings every few weeks to see where you stand and continually look at ways you can rank higher by including new keywords and stregthening your current keywords.
5. Participate in blog carnivals. You can often participate in at least one blog carnival on a monthly, if not a weekly basis. These offer dual purposes, as they build links and promote your blog.

ada masalah dengan SEO

0 comments
Apakah Ini adalah Masalah anda?

    * 1.Blog atau Web tidak muncul di halaman awal google
    * 2.Url Postingan Sebagian terindex sebagian tidak
    * 3.Web pernah masuk google terus hilang (masuk sandbox)
    * 4.Page Rank tidak ada kenaikan, apalagi alexa rank
    * 5.Tidak Mendapat pembeli dari Website
    * 6. Mendapat ilmu SEO yang sepotong-sepotong
    * 7. Punya barang bagus tapi SEOnya Jelek
    * 8. Web anda tertinggal oleh pesaing anda
TERUS KAN MEMBUAT KAJIAN..

32 tips panduan SEO

0 comments
Bacalah Tips SEO berikut dan Anda mungkin akan mendaptkan ranking tinggi di Google dalam waktu dekat! 1. Pastikan situs Anda tidak berada di dalam sedang dibuat, tidak lengkap, dengan sedikit atau tanpa konten unik.
2. Bila situs sudah Anda siap, submit ke Google, Yahoo, MSN dan ASK.com. Pertimbangkan juga submit ke mesin pencari lainnya tapi kebanyakan dari mereka yang didukung oleh keempat mesin pencari terkemuka tersebut. Juga submit situs Anda untuk reputasi direktori web PR tinggi, buka direktori, yellow pages dan situs bookmark sosial seperti del.icio.us, furl, dll
3. Submit sitemap Anda ke Google, Yahoo, MSN dan ASK.com (sitemap untuk mesin pencari biasanya dalam format XML)
4. Tawarkan sitemap ke situs Anda pengunjung untuk kemudahan navigasi halaman. (sitemap untuk pengunjung dalam format HTML)
5. Buat konten yang unik dan kaya  untuk situs anda . Hindari duplikat konten. Jangan membuat halaman ganda, sub-domain, domain, cermin situs atau situs dengan nama domain yang berbeda, tapi konten yang sama.

Tips SEO: Mendapatkan PageRank 3/10 Kurang Dari 3 Bulan

0 comments
Sebenarnya yang saya lakukan untuk SEO blog ini adalah teknik biasa yang umum digunakan dan merupakan tips SEO yang telah tersebar di dunia maya, antara lain :
  1. Daftarkan URL ke Google, termasuk mem-verifikasi kepemilikan domain dan pengiriman sitemap.
    Pendaftaran alamat situs (atau domain) tidak cukup di Google Addurl, namun perlu juga di Google Webmaster Tool. Kenapa? Karena Google Webmaster Tool dapat membantu kita mengenai masalah apa saja yang perlu dibenahi dalam situs kita agar “search engine friendly“. Layanan Google Webmaster Tool meliputi : masalah tautan (misal broken links, unreachable links, robots.txt), index peta situs (sitemaps), analisis meta tag keywords, analisis content, dan sebagainya. Jika kita dapat mem-verifikasi kepemilikan domain, kita juga diberikan akses untuk mengetahui statistik seberapa sering Google Crawler mengakses dan mengindeks situs kita.
  2. WordPress Custom Plugin yang menunjang SEO, antara lain :
    • All in One SEO Plugin: untuk membantu dalam pengisian meta tag keywords, meta tag title, dan meta tag description
    • Google XML Sitemap: untuk meng-generate peta situs berformat XML standard, yang berisi link ke semua artikel dan halaman
    • Related Posts: untuk menambah URL visibility dan backlink ke artikel-artikel lain intern situs
  3. Koreksi struktur (X)HTML.
    Themes yang saya gunakan ini pada awalnya menggunakan standard XHTML 1.1 Strict (terdapat dalam Document Type Definition (DTD)-nya, namun hampir semua posting hasil editing WordPress versi 2.7.1 selalu mengikuti standard XHTML 1.0 Transitional yang mengakibatkan struktur XHTML situs ini menjadi tidak sesuai standard W3C. Dengan mengedit DTD pada template themes menjadi sebagai dokumen XHTML 1.0 Transitional, akhirnya template dan struktur situs ini valid.
  4. Bertukar backlink dengan blog lain, URL submission, dan manfaatkan Ping Services.
    Agar lebih sering dan mudah dijumpai oleh crawler mesin pencari, tentu situs kita harus dapat dituju dari situs lain. Pada bagian Blogroll sidebar blog ini terdapat beberapa blog/situs lain yang bertukar link dengan situs saya. Selain itu saya mendaftarkan situs saya ke beberapa komunitas Blog dan memanfaatkan ping service.
    Beberapa ping services yang saya manfaatkan untuk menunjang SEO antara lain (tambahkan ke “/wp-admin/options-writing.php“) : http://api.moreover.com/RPC2
    http://bblog.com/ping.php
    http://blogsearch.google.com/ping/RPC2
    http://ping.weblogalot.com/rpc.php
    http://ping.feedburner.com
    http://ping.syndic8.com/xmlrpc.php
    http://ping.bloggers.jp/rpc/
    http://rpc.weblogs.com/RPC2
    http://rpc.technorati.com/rpc/ping
    http://topicexchange.com/RPC2
    http://www.blogpeople.net/servlet/weblogUpdates
    http://xping.pubsub.com/ping
    http://blogsearch.google.com/ping/RPC2

Apa SEO on page

0 comments
SEO on Page

SEO on page dilakukan untuk mengoptimalkan halaman dalam website yang akan Anda optimasi. Di sini Anda harus meletakkan keyword yang Anda target dan meletakkannya pada kaedah-kaedah yang telah ditetapkan search engine. Misalkan saja meletakkan keyword di title, H1-H7, konten, tag, dan lainnya.

Pada tahap SEO on page ini tidak banyak yang Anda kerjakan selain menyebar keyword pada tempatnya masing-masing secara proposional dan usahakan dalam menyebar keyword tersebut sebarlah secara natural dan bukannya menumpuk-numpuk atau mengulang-ngulang kata kunci.

Cara format laptop

0 comments
Dibawah cara dan panduan ringkas format laptop..Jika anda ada basic mungkin anda faham..

bahan2 @ peralatan mesti ada:

   1. Laptop (semestinya)

   2. disc driver (tau x?? disc yg salu kite dapat time beli laptop baru.. kalo acer :disc tu atas nama acer ler)

   3. disc window (ni yg paling penting...sebab nak install window baru) window xP, vista, or 7..

   4. external hardisk (kalo nak back up data la..kalo xde.. back up data kat local D jer)

   5. Elektrik secukup rasa

ok... 1st.. back up dulu data yang nak pakai.. simpan kat local d pon boleh.

pastu... dah confirm xde yang nak diselamat..boleh masukkan disc window

pastu restart laptop..

time restart tu.. skrin akan tunjukkan paparan "press any key to boot from cd"

so, press jer ape2.. sennag cite press enter.

pastu die akan start install..

pastu kuar skrin tunjuk sama ada nak format or fix problem.. so klik je format..

ok.. format dulu local c... lepas format.. die akan sendiri install...

tunggu samapi abis installation k.. amik masa dalam 1jam30 minit kalo xde hal la..

selamat mencuba...

Tak faham ka ??
Jangan risau saya ada plan B untuk anda..


SILA KLIK SINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT LEBIH LANJUT

BELAJAR FORMAT LAPTOP

0 comments
Topik kali ini ialah,
bagaimana memformat komputer sendiri. Setakat ini masih ramai yang tidak mahu ambil kisah tentang cara ini. hanya sedikit sahaja individu yang tahu format komputer sendiri..

Jika anda pernah terfikir bagaimana mahu format laptop,sila klik picture bawah ini, dan anda akan terus direct kepada web satu lagi..






tag : belajar format laptop, Cara format laptop, Panduan format laptop

Top 10 of SEO

0 comments
Hi everyone,
Here are 10 of the top 52 tips on how to optimize your website for its turbo-charge rocket ride up the search engine rankings.
1. Be bold. Use the tags around some of your keywords on each page. Do NOT use them everywhere the keyword appears. Once or twice is plenty.
2. Deep linking. Make sure you have links coming in to as many pages as possible. What does it tell a search engine when other web sites are linking to different pages on your site? That you obviously have lots of worthwhile content. What does it tell a search engine that all your links are coming in to the home page? That you have a shallow site of little value, or that your links were generated by automation rather than by the value of your site. Here is an example of deep linking.

SEO design ?

0 comments
Hi all,
I just found and interesting article about wed design and SEO written by Craig. Find out why it can be beneficial to start SEO work early in a websites development.
Ensuring that a website is properly optimised for search engines is one of the most important steps that an online business will take. Until a business manages to become renowned online (such as amazon, ebay, etc) a huge amount of their traffic will be derived from search engines. Due to this it is vital that the website appears near the top of search engine results pages. Despite the fact that most business owners are aware of the importance of achieving a high ranking in the big 3 search engines (Google, Yahoo and Live) a huge number of them don’t even consider search engine optimisation until they have either launched a website or are preparing to. This article aims to explain why it can be hugely beneficial to start an SEO campaign at the same time as, or slightly before, the website is being designed.


Keyphrase Selection
One of the most important steps in the search engine optimisation process is the selection of keywords. There are several important aspects to look for in a keyphrase that is likely to prove successful. Firstly it is vital that enough people actually search for a particular term. Secondly it is necessary to analyse the competitors that already hold the page one rakings for that phrase. If the top 20 results in the major search engines are held by dominant authority sites with high pagerank ratings it is extremely unlikely that a new website will be able to have a strong impact. Finally the keyphrase has to be considered in relation to how well it relates to the page that it will be linked to. For example, for businesses it is integral that they not only generate traffic but also that the traffic is likely to convert to sales. Typically highly generalised keyphrases will generate traffic that is looking for information rather than products or services so it is worthwhile looking into more specific long-tail keyphrases.
When designing and building a website it is enormously beneficial if the keyphrases have already been selected. This allows the developer to tie the different sections of the website (or product categories for e-commerce sites) to the keywords making each of these sections far easier to optimise for in the long run.
On-site SEO
One of the first steps that an SEO specialist will take when beginning to optimise a website is to analyse the website and create a list of recommendations on what can be improved to give the site the best chance at achieving high rankings. While often these changes are relatively straightforward to implement after a website is completed it makes far more sense if these recommendations are made early to allow the designer to implement them on their initial build. By doing this the owner of the site can save the considerable amounts of time and money that would have been incurred by writing and then rewriting the code and content on each page.
Copywriting
Another reason for starting SEO before a site is completed is that the copy on the site can be written with search engines in mind. While it is obviously important that the website is written for its human visitors first and foremost there are some straightforward SEO techniques (such as utilising the keyphrase within the text and linking to other relevant pages on the site using keyphrase appropriate anchor text) that can help boost a websites ranking. By figuring out the keyphrases early and writing SEO friendly content from the start a lot of the time and money that is often spent redrafting content can be saved.
Ultimately while it is perfectly possible to embark on an SEO campaign after a website has been completed it usually makes far more sense to start it early and then build the site with the SEO in mind. This can save the considerable amount of time that rewriting Titles, headers, descriptions, content, etc can take and result in a website that is ready to launch with the highest potential to rank highly.

Panduan SEO | Tarik traffik

0 comments
Panduan SEO
Anda perlu memahami sifat-sifat search engine ini. Anda mesti faham perkara apa yang menjadi perkara utama untuk enjin carian tersebut menyenaraikan laman web saudara dengan kata carian pertandingan seomyorionet. Di antara perkara yang penting untuk mudah disenaraikan di enjin pencari adalah:

1. Penggunaan kata carian pada domain dan juga title laman web saudara. Meta keyword dan juga description bukan menjadi satu kepentingan bagi enjin carian Google tetapi Yahoo, MSN dan sesetengah enjin carian lain masih menggunakannya.
2. Keyword density. Walaupun ia bukan menjadi perkara utama bagi Google namun ia juga memberi kesan sedikit sebanyak kepada enjin carian untuk menyenaraikan laman web saudara.
3. Pagerank (PR) atau popularity. Sudah pasti ini menjadi perkara penting bagi Google. Namun untuk mendapatkan PR yang tinggi, anda mestilah tahu bagaimana cara yang terbaik untuk mendapatkannya.
4. Struktur pautan laman web amat penting di dalam strategi SEO. Fikirkan struktur yang dapat membantu menempatkan kedudukan laman web berada di tempat pertama
5. Pastikan laman web saudara ada Sitemap.
6. Submit laman web saudara ke enjin pencari.

Friday, February 4, 2011

Kaban2a | panduan duit student IPTA IPTS

0 comments
Buat duit sendiri, pendapatan untuk pelajar ipta ipts..
Apa yang saya maksud kan disini ialah,
membuat servis memformat laptop sendiri..

TAPI, adakah kamu pandai format laptop sendiri ???

Tidak ?..saya ada plan B untuk kamu..

Ikut saya ----Klik saya

Dikongsi kan oleh
http://mykaban.weebly.com
Kaban2a

Wednesday, February 2, 2011

Panduan format laptops sendiri

0 comments
Halu..

saya ingin kongsi kan sesuatu..
Pernah kah anda ingin membuat bisness kecil-kecilan, tanpa modal dan hanya kerja dari rumah. DAN panduan ini kamu mampu menjana pendapatan yang lumayan..

Program ini sesuai untuk semua orang, kerja part time untuk student ipta ipts, cari duit sampingan adalah motif program ini dilancar kan..

APA tunggu lagi, Program yang di maksudkan ialah Bisnes kecil dengan memformat laptop, format komputer. saya telah berjaya memperolehi duit sampingan dari bisnes ini..

TAPI ada anda pandai memformat laptop...
jika tidak sila Rujuk sini

Jadi bagaimana menjadikan kepakaran format laptop menjadi satu peluang bisnes,
Pakar Usahawan menyatakan " Masalah orang, Peluang kita, duit bagi kita".


http://mykaban.weebly.com/ebook-format-laptop.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My widget | Bookmark | Share

Marketing Blogroll Center

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Blog Archive

 

Copyright 2011 Iban4u My theme by Timberland, J.

hit me

Total Pageviews

Disclaimer

This blog does not host any of the files mentioned on this blog. This blog only points out to various links on the Internet that already exist and some of them are uploaded by other websites or users there. If you have any clarifications to be made or If you find any contents in this site which you think can be offensive contact me & the content will be removed or modified accordingly.

Visitor

hit counter account login page
Get a free hit counter today!
get this

analyzer

SEO Stats powered by MyPagerank.Net